1 Temmuz 2015 Çarşamba

Kırmızı et tüketen kadınların meme kanseri olma riski

Günde 120 gram kırmızı et tüketen kadınların meme kanserine yakalanma riski yüzde 10 artıyor.

Çin'de yapılan araştırmaya göre günlük 120 gram kırmızı et tüketen kadınların meme kanserine yakalanma riski diğer 120 gram et tüketmeyen kadınlara göre yüzde 10 daha fazla. Ayrıca pastırma, sucuk, sosis gibi işlem görmüş et ürünlerinde de kadınlardaki meme kanseri riski kırmızı ete göre yüzde 8 daha fazla artırıyor.

Haber kadınları ve toplumu bilgilendirme açısından güzel fakat, Türkiye şartlarında günlük bu kadar eti nereden bulalım da yiyelim dediğinizi duyar gibiyiz.

Sağlıklı yaşam için yeyip içtiklerinize dikkat edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder